Efter tre års hårdt arbejde med byggeri og økonomiske spekulationer var skolehjemmet Seva Mandir langt om længe klar til indvielse i januar 1924...
 
 
På grund af nationalbevægelsens optrapning af ikke-samarbejdspolitikken var Gandhi i marts 1922 blevet arresteret og efterfølgende sendt seks år i fængsel. Om Gandhis liv indenfor murene skrev Esther Menon...
 
Videoklippet viser Sabarmati ashramen i Ahmedabad som Gandhi grundlagde i 1917. Anne Marie Petersen besøgte ofte Gandhi i ashramen, ligesom Esther Færing og Ellen Hørup. Læs mere om dette i GANDHIS VEN.
Videoklippet viser kostskolen Seva Mandir, som Mahatma Gandhi nedlagde grundstenen til den 21. september 1921. I 1924 stod bygningen færdig, og Anne Marie Petersen gav skolen navnet Seva Mandir, "Tjenestens Tempel".

 

 
 
En augustdag i 1920 holdt Gandhi et stort folkemøde i den sydindiske by Vellore. På forreste række stod en dansk kvinde, den grundtvigske missionær Anne Marie Petersen. Da Gandhi fik øje på hende, kaldte han på hende og sagde: ”Kom herhen, Frk. Petersen” og sagde til hende: ”Jeg er saa glad ved at se Dem”.
Det var en modtagelse, hun ikke havde ventet og fra det øjeblik følte hun sig ikke mere som en fremmed i Indien, men som en af landets egne. Hun blev en nær ven af Gandhi, deltog aktivt i indernes kamp for frihed og selvstændighed og grundlagde en pigekostskole, hvor piger fik både et hjem, skolegang og en uddannelse.

Bogen er på 832 sider (inkl. illustrationer) og koster 349,- kr. 
 
Køb bogen her
Tine Elisabeth Larsen | CVR: 25377281  | Tlf.: 20636074 | mail@tineelisabethlarsen.dk