EN REJSE FYLDT MED HISTORIEFORTÆLLINGER, FARVER OG SMIL

Grupperejse til Sydindien 2026Tag med på en unik rejse med forfatteren til bogen Gandhis ven, Tine Elisabeth Larsen, der tager dig med til kostskolen Seva Mandir, skabt af den danske kvinde Anne Marie Petersen, der blev portrætteret i udsendelsen ’Danskere i verden’ på DR i 2023. Undervejs på rejsen hører vi om Anne Marie Petersens spændende liv og hendes lige så interessante venskab med Gandhi, der varede fra 1917 og frem til 1948. Vi besøger flere steder, hvor hun arbejdede og også steder, hvor andre danskere slog sig ned og havde deres virke.

Området vi rejser i er berømt for imponerende arkitektoniske mesterværker, de storslåede dravidiske templer. Vi overværer farverige religiøse ceremonier, besøger en ashram og hører om de mange mytologiske figurer, der optræder på de meterhøje tempeltårne.


Vi får indblik i hverdagslivet både ude i landområderne og i byerne, oplever den middelhavsagtige stemning i Pondicherry, der tidligere var en fransk koloni. Undervejs fester vi også lidt sammen med de skønne mennesker vi møder, og bliver inviteret indenfor til frokost på bananblade.


Vi besøger skolebørn i farverige skoleuniformer og lokale silkevæverier. Vi kører igennem frodige rismarker, sletteland og landskaber med særprægede stenbjerge, hvor aber leger lystigt i vejkanten.


Turen starter med akklimatisering ved havet i Mahabalipuram, der er berømt for sine smukke strandtempler og relieffer, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Blandt farverige fiskerbåde og mange shopping muligheder slutter ringen og de mange indtryk kan nedfælde sig. ​


En livsbekræftende oplevelse for livet alt sammen i et afslappende tempo. Kom og vær med.


Rejsen er lavet i samarbejde med rejsebureauet Grace Tours, medlem af rejsegarantifonden nr. 776.

Dag til dag program27. januar 2026 Dag 1.
​Afgang fra København Afrejse fra Danmark mod Chennai


Dag 2. Chennai - Mahabalipuram

Ved ankomsten til Chennai lufthavn står rejselederne klar til at modtage jer. Vi kører til Mahabalipuram, der ligger ved Den Bengalske Bugt. Byen er berømt for sine mange smukke templer og klipperelieffer, der ligger nærmest på rad og række i det lille fiskerleje. Her tæt på havet omgivet af milelange strande, svajende palmer og maleriske fiskerbåde kan vi hvile ud efter rejsen og vænne os til nye omgivelser. Indkvartering på hotel Mamalla Heritage.

Dag 3 Mahabalipuram

Efter morgenmaden besøger vi de smukke strandtempler, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Templerne går helt tilbage til det 7. og 8. århundrede og blev bygget af de første tamilske konger. Vi ser også det enorme klipperelief, der illustrerer floden Ganges’ fødsel. Det fascinerende motiv, der er 30 meter langt, er fyldt med figurer i alle mulige størrelser. Bag ved ligger den fascinerende ’Krishnas Butter ball’, et kæmpe rundt klippestykke, der ser ud som om den hvert øjeblik kan trille ned ad bakken. Det er heldigvis ikke sket og nu har den ligget der i årtusinder. Mahabalipuram er også kendt for sine mange stenhuggere, der laver flotte figurer i granit til pynt og til brug i templerne. Overnatning på Mamalla Heritage.


Dag 4. Mahabalipuram – Kanchepuram - Vellore
Vi forlader Mahabalipuram og kører gennem frodige landskaber fyldt med ris- og sukkerrørsmarker. Byen Kanchepuram hedder også ’byen med de tusinde templer’, og er et fantastisk eksempel på den dravidiske tempelarkitektur med de høje tempeltårne fyldt med mytologiske figurer. Byen er også berømt for sine mange silkevæverier, der ligger side om side. Vi besøger et af templerne og spiser efterfølgende frokost. Herefter fortsætter turen ind mod de smukke og særprægede Sydindiske bjerge til byen Vellore. Overnatning på Darling Residency.Dag 5. Vellore
Vellore er berømt for både sit gamle fort, bygget i det 16. århundrede, sit hospital, men også for det imponerende ’Golden tempel’. Det tog kun 7 år at bygge templet, og lige siden stedet slog dørene op den 24. august 2007, har millioner af pilgrimme fra nær og fjern besøgt stedet og vandret i den seksstjernet stjerne i eftertænksomhed med religiøse og spirituelle budskaber. Inden vi besøger templet, tager vi på en formiddagstur til en af byens kirkegårde, der rummer et gravsted for en dansk pige. Vi hører historien om hendes far, der slog sig ned i Vellore i 1872 og hvilken betydning han fik for den danske missionær Anne Marie Petersen og ikke mindst sin eftertid.


Vi besøger også byens prægtige fort opført i 1600-tallet. Sidst på eftermiddagen tager vi på en stille tempelvandring med god tid til både meditation og refleksion. Overnatning på Darling Residency.

Dag 6. Vellore – Tiruvannamalai

Vi fortsætter mod byen Tiruvannamalai, der ligger omgivet af kæmpestore stenblokke. Byen er blandt andet kendt for sit hellige bjerg, der rejser sig majestætisk 800 meter over lavlandet. Mange hinduer mener, at bjerget er en manifestation af guden Shiva. Undervejs stopper vi og besøger forskellige familier og oplever på tæt hold den fantastiske sydindiske gæstfrihed. Vi spiser frokost på palmeblade og besøger en lokal NGO. Indkvartering på hotel Athena.


Dag 7. Tiruvannamalai

Vi besøger et hjem for enker og det imponerende Arunachaleshvara-tempel, der som et af de største i Sydindien danner et kæmpe kompleks af forgårde, damme og store søjlehaller. Rundt om komplekset står de enorme tempeltårne, der peger lodret op i himlen. Templet myldrer af pilgrimme og hellige mænd i safronfarvede klæder, og duften fra røgelsespinde møder os overalt. Inden kigger vi forbi et hjem for enker og en gammel danskbygget kirke. Overnatning på hotel Athena.


Dag 8. Tiruvannamalai

Efter morgenmaden besøger vi den store Ramana Maharshi ashram. Vi sætter os i den store sal og lader de mange sanseindtryk fra rejsen falde på plads. Herefter er dagen på egen hånd indtil vi samles og nyder solnedgangen inden vi skal fortrylles af den smukke klassiske dans bharatnatyam, en hyldest til guden Shiva. Overnatning på hotel Athena.


Dag 9. Tiruvannamalai – Thirukoilur - Pondicherry

Efter morgenmaden kører vi mod Pondicherry. Undervejs besøger vi byen Tirukoilur, hvor danskere i 1865 byggede bl.a. en skole og en kirke. Senere et berømt tuberkulosehospital. Vi besøger skolen, der i dag er en kostskole for over 1000 piger. Vi bliver vist rundt og hører om stedets spændende historie bl.a. fortalt af en lokal kvindelig præst. Indkvartering på hotel Surguru.


Dag 10. Pondicherry
I oldtiden var Pondicherry hovedsæde for vedisk kultur og hjemby for helgenen Agastya, som siges at være den første, der bragte den vediske religion til Sydindien. Byen er tidligere en fransk koloni, indtil den i 1954 overgik til indisk styre. Den franske fortid sætter stadig sit præg på byen med brede boulevarder, franske gadenavne og politibetjente i fransk-inspirerede uniformer. Vi tager på en formiddagsudflugt til strandpromenaden med den store Gandhifigur og besøger smukke kirker og butikker. Overnatning på hotel Surguru.


Dag 11. Pondicherry - Seva Mandir – Pondicherry

Fra Pondicherry kører vi til den lille by Parangipettai for at opleve kostskolen Seva Mandir. Den danske kvinde Anne Marie Petersen tog i 1909 til Indien for at arbejde som missionær. Her mødte hun Mahatma Gandhi og dette møde blev begyndelsen til et over 30 år langt venskab, der bl.a. førte til at hun oprettede en kostskole for piger inspireret af både Grundtvig og Gandhi. Den prægtige skolebygning, som Mahatma Gandhi nedlagde grundstenen til, står stadig og i dag er skolen udvidet med adskillige bygninger. Vi får et indblik i pigernes hverdag og undervisning, når vi bliver inviteret indenfor i klasseværelserne, og ikke mindst ser hvordan man laver mad til over 1500 mennesker. Læs Tine Elisabeth Larsens bog ´Gandhis ven´, der skildrer Anne Marie Petersens spændende liv. Overnatning på hotel Surguru.

Dag 12. Pondicherry – Mahabalipuram

Vi forlader Pondicherry og kører den smukke tur langs Den Bengalske Bugt, hvor havet og stranden udgør rammen om turens sidste dage. Her kan vi foretage de sidste indkøb, gøre dagbogen færdig og slappe af ved hotellet. Indkvartering på hotel Mamalla Heritage.


Dag 13. Mahabalipuram

Dagen til fri disposition. Inden afrejse sidst på aftenen har vi en hyggelig afskedsmiddag. Vi har værelserne indtil afrejse.


Dag 14. Afgang fra Mahabalipuram

Afrejse fra Chennai og senere ankomst København.


Pris for Grupperejsen til det farverige Sydindien 2026

Pris pr. pers. i delt dobbeltværelse: 20.800 kr.

Enkeltværelsestillæg: 3.000 kr.


Depositum: 5.000 kr.

Restbeløb: 2 måneder før afrejse


Pris inkluderer:

Fly med Qatar Airways København-Doha-Chennai/ retur

Ophold i delt dobbeltværelse på gode turistklassehoteller med morgenmad + 1 gang frokost

Al transport i airconditioneret bus med chauffør

Udflugter inkl. entreer jf. program inkl Bharatnatyam-dans*

Dansksproget rejseledelse som tager imod i Chennai lufthavn

Lokale skatter


Rejsen udbydes i samarbejde med Grace Tours og er dækket af Rejsegarantifonden.


* Forbehold for evt. ændringer i dagsprogrammet pga lokale forhold. Ifald fx der er lukket for adgang til et tempel en tirsdag pga ekstraordinær ceremoni, vil rejselederne ændre i dagsprogrammet

​_____________________________________________


Prisen inkluderer ikke:
Afbestillings- samt rejseforsikring (tjek dine egne forsikringer og/ eller få et tilbud fra os) Visumgebyr (pt 190 kr. – udførlig vejledning følger) Alt ikke beskrevet under ’inkluderet’ såsom forplejning, udover nævnte, drikkepenge


BEMÆRK

Vi bliver nødt til at tage forbehold for endelig pris, da flyselskab/ hoteller endnu ikke har fastsat pris for 2026. Vi regner dog stærkt med at prisen holder, men hvis prisen stiger med mere end 8%, er du berettiget til at hæve købet gebyrfrit. Afrejsedato forventes gennemført den 27. jan, men endelig rejseplan fra luftfartsselskabet afventes, så afrejsen kan evt. blive rykket -/+ 1 dag